Menu

Tablet & iPad

Tablet

Een Mac gaat niet zo gemakkelijk stuk, maar soms gebeuren ongelukken nu eenmaal. Een van de problemen die vaak voorkomt is dat het Mac-scherm kapot gaat en dit repareren is niet goedkoop. In feite is dit het duurste onderdeel van Apple Mac’s en kopen van een nieuw scherm is dus niet het aller makkelijkste. Daarom zou je als alternatief een ander scherm kunnen gebruiken. Als je nog recht hebt op de AppleCare Protection Plan dan kan je misschien een nieuw scherm krijgen van Apple.
Een ander probleem dat zich vaker voordoet is een falende harde schijf. Deze kan leiden tot verlies of beschadiging van belangrijke gegevens. Als je Mac regelmatig vertraagt of crasht. Dan kan er iets aan de hand zijn met de harde schijf. De eerste optie voor het testen van je harde schijf is om de SMART (Self-Monitoring, Analysis and Reporting Technology) ervan te checken.
Als je Mac batterij problemen geeft, dan kan dit ervoor zorgen dat deze een kortere levensduur heeft. Het is volkomen normaal voor notebook-batterijen om geleidelijk minder effectief te zijn en sneller leeg te lopen. Gelukkig zijn de nieuwste Mac notebook Apple batterijen ontworpen om ongeveer 80% van hun oorspronkelijke oplaadcapaciteit te handhaven na 1000 cycli of 5 jaar. Dat betekent dat een batterij langer meegaat.
MAC reparatie is op zich ook wat duurder dan de reparatie van gewone desktops. Maar een ander voordeel is natuurlijk dat ze niet zo snel stuk gaan, daardoor zal je dus ook minder snel naar de reparatie moeten met een MAC.