Oculus Rift huren voor evenementen

Je ziet steeds vaker Virtual Reality headsets op evenementen. Je kunt er de aandacht van de bezoeker mee trekken, VR is weliswaar bekend bij het publiek maar het aantal mensen dat een VR headset thuis heeft is nog beperkt. Met een smartphone houder kun je al een leuke ervaring bieden, maar voor het echte werk heb je momenteel nog een serieuze Virtual Reality headset nodig zoals de Oculus Rift. Een standhouder kan zelf in deze technologie investeren, het is ook mogelijk een compleet set te huren voor één of enkele dagen. Wat maakt een Oculus Rift huren voor evenementen zo aantrekkelijk voor ondernemers?

 

Oculus Rift is echte Virtual Reality

Op de eerste plaats van VR brillen staat de bescheiden Google Cardboard, de Samsung Gear VR staat op nummer twee. Dat komt vooral omdat deze oplossingen relatief goedkoop zijn en geen zware PC nodig hebben om te werken. De keerzijde hiervan is dat dit soort smartphone houders erg beperkt zijn in hun functionaliteit. Zo is er geen positionele tracking mogelijk, dat betekent dat je alleen op een vaste positie rond kunt kijken en niet vrij in de virtuele wereld kunt rondlopen. Ook de beeldkwaliteit laat te wensen over omdat de processor niet krachtig genoeg is. De smartphone VR oplossingen zijn leuk, maar wanneer je echt wilt opvallen op een evenement schieten ze tekort. De Oculus Rift biedt wel volledige positionele tracking, en veel meer mogelijkheden voor verbluffende virtual reality presentaties. Daar trek je zeker de aandacht mee!

 

Oculus Rift huren voor evenementen

Tijdens evenement moet je een manier vinden om de aandacht te trekken. Dat kan  met een mooie stand, goede verlichting en merchandise om uit te delen zoals de bekende pennen en pepermuntjes. Met een complete Virtual Reality opstelling moet je de belangstellenden haast tegenhouden, zo populair wordt jouw stand. Je kunt eigen content aanbieden, of bestaande applicaties laten zien die een logische koppeling met het merk, product of dienst hebben. Denk aan “The Climb”, een indrukwekkend klim spel waarbij je tegen enorme gebergtes moet klimmen. Dat past heel goed bij een bedrijf met klimwanden, of een toeristische organisatie.

 

Tips voor presentaties op beurzen

Om optimaal gebruik te maken van Virtual Reality tijdens een evenement geven we hier alvast vijf tips om het meeste te halen uit de investering:

 

  1. Richt een hoekje in: Zet een comfortabele bank neer voor mensen om te wachten en om een speelveld in te richten. Door de manier waarop de tracking werkt is enkele vierkante meters al voldoende.
  2. Zet een grote televisie neer: Je kunt het beeld uit de headset ook weergeven op een beeldscherm. Zo kunnen de omstanders meekijken wat er in de headset gebeurt. Virtual Reality is ook een sociale ervaring.
  3. Zorg voor voldoende licht om op te vallen: Hoewel de speler geen licht nodig heeft, wil je de aandacht van voorbijgangers trekken. Iemand met een VR headset op zijn of haar hoofd zal onmiddellijk de aandacht trekken, Kijken naar spelers levert altijd hilariteit op.
  4. Beperk de speeltijd: Om meer mensen te laten genieten van jouw virtuele presentatie is het verstandig om de speeltijd per persoon te beperken tot enkele minuten. Daar komt bij dat het voor de meeste mensen een nieuwe ervaring is die desoriënterend kan werken wanneer de speeltijd te lang is.
  5. Zorg voor begeleiding: Laat tijdens het evenement de speler niet zonder begeleiding achter. Niet alleen voor de veiligheid, ook vanwege diefstal en eventueel technische problemen.

 

Haal het meeste uit de Rift

De Oculus Rift begon als relatief beperkte ervaring, in de loop der tijd is er veel aan toegevoegd, Een Oculus Rift huren voor evenement is nu helemaal een bijzondere ervaring!

 

Meer mogelijkheden met de touch controllers

De eerste versie van de Rift moest je met een Xbox controller navigeren, nu kun je gebruik maken van echte VR controllers. Jouw handen zijn de controllers, dat maakt de VR ervaring echt bijzonder.

 

Eindelijk een room-scale ervaring

In het begin wilde Oculus de mensen in een stoel laten zitten, daar zijn ze op teruggekomen. Nu mag je vrij rondlopen in de ruimte, uiteraard kies je op een beursstand voor apps waarbij enkele vierkante meters speelruimte al voldoende is.

 

Zorg dat het werkt

Zet niet een PC met Rift headset neer en hoop dat het vanzelf werkt. Kies vooraf de juiste content, en overleg met een VR expert over de mogelijkheden en de beste manier om de virtuele ervaring te koppelen aan de doelstelling van de standhouder. Zo haal je maximaal resultaat uit de Oculus Rift.

 

Een goede voorbereiding is het halve werk, informeer eerst bij een VR expert om de juiste doelstellingen te bepalen, en de beste keuzes te maken.

Schrijf een commentaar

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *