Menu

Laptop

Laptop
Laptops hebben de neiging om een vrij korte levensduur te hebben. Ze zijn ook snel achterhaald en moeilijk up te graden of reparareren. Sommige laptop problemen, echter, zijn vaak makkelijk te repareren. Er zijn een aantal kritische laptop onderdelen die moeilijk en duur gekocht kunnen worden als ze stuk gaan zoals bijvoorbeeld de CPU (centrale verwerkingseenheid), moederbord en de GPU (graphics processing unit). Wanneer je zeker weet dat een van deze onderdelen gebroken is, dan is dat het einde van je Laptop.
Maar als een ander onderdeel of je besturingssysteem een probleem geeft, dan kun je wel nog een redding nabij hebben.
1. Besturingssysteem: Als je laptop heel normaal klinkt en toch wat traag is dan kan het aan je besturingssysteem liggen. Deze is snel opgelost als je gewoon even het besturingssysteem herinstalleert.
2. Hard Disk Drive / Solid State Drive: Je harddrive of solid state drive is het huis van je besturingssysteem en slaat al de gegevens op de computer op. De harde schijf vervangen is meestal zeer eenvoudig. Verwijder de oude harde schijf met een nieuwe.
3. CMOS-batterij: De CMOS-batterij levert stroom voor het opslaan van BIOS-instellingen als de computer is uitgeschakeld. De CMOS batterij vervangen is niet zo heel erg moeilijk. Maak de laptop open en op het moederbord vind je de CMOS-batterij deze kan je gewoon verwijderen.
4. Het RAM-geheugen is het geheugen van je computer. Alle tijdelijk opgeslagen informatie van het systeem wordt daarmee opgeslagen.
5. Beeldscherm: Als alles prima werkt met een externe monitor, zal de kans groot zijn dat je laptop herstelt wordt door het scherm te vervangen.

Laptoptassen