Hoe maak je een website aantrekkelijk?

De website is natuurlijk niet je enige communicatiemiddel. Je onderneming heeft allerlei vormen waarmee je dan klant kunt bereiken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan: visitekaartjes, advertenties, posters, een bord op de gevel etc. Het is van zelfsprekend dat je overal dezelfde kleuren en hetzelfde lettertype gebruikt. Zo schep je namelijk een duidelijk beeld voor je bedrijf. Dit kan je ook wel de huisstijl noemen.

 

De homepage van jouw website is niet alleen de voordeur van jouw website, maar ook een soort wegwijzer. Na de eerste indruk wil de bezoeker vaak meer weten. Waar kan ik wat vinden? Wat is hier nog meer te doen? Het is daarom van belang dat je ervoor zorgt dat je navigatie (menu van de website) Goed zichtbaar is. De navigatie wordt vaak linksboven geplaatst. Wees duidelijk in je navigatie, gebruik woorden als: producten, contact, diensten of over ons, zodat bezoekers niet hoeven te raden wat je precies bedoelt.

 

Het is verleidelijk om bezoekers bij binnenkomst op jouw website direct zo veel mogelijk te vertellen. Wie ben ik, wat verkoopt ik, noem het maar op. Toch is een homepage met allerlei verschillende onderdelen snel onoverzichtelijk of zelfs intimiderend. Maak dus een duidelijke keuze in wat je als eerste wilt communiceren.

 

Als je zeker wilt weten dat je een website krijgt met een mooi en aantrekkelijk webdesign kan je hiervoor ook professionals inhuren. Zij kunnen ervoor zorgen dat je website ideaal aansluit met jouw ideeën, waardoor je bezoekers ook sneller terugkomen naar je website.

 

Hopelijk helpt dit artikel je met het creëren van je website.

Schrijf een commentaar

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *