Hoe een VPN kiezen

De redenen om een VPN service te gaan gebruiken zijn uiteenlopend. Zo wordt het veelal gedaan voor meer privacy op het internet. Om het internetverkeer te versleutelen wanneer er een wifi hotspot gebruikt wordt om het internet op te gaan. En ook worden VPN’s veel gebruikt om geografische blokkades van bijvoorbeeld Netflix te omzeilen.

De laatste tijd komen er echter steeds meer VPN services bij. Door de bomen is amper het bos nog te zien en het is daarom lastig om de juiste keuze te maken wanneer je op zoek bent naar een goede VPN provider.

Zet je eisen op een rij

Het is ten eerste belangrijk om te weten wat er belangrijk voor je is. Zo kunnen de volgende punten wel of niet belangrijk voor je zijn:

  • Mate van privacy, logbeleid: welke gegevens worden van je bewaard en welke data wordt opgeslagen in de logbestanden.
  • Snelheid: is het belangrijk dat de VPN servers heel snel zijn.
  • Soort versleuteling: hoe sterk versleuteld wil je dat jouw data verstuurd wordt.
  • Prijs: hoeveel kost het VPN abonnement
  • Gebruikersgemak: hoe gemakkelijk werkt de software en is er een goede klantenservice bij de VPN service.
  • Voor welke besturingssystemen software bestaat: op welke apparaten wil je de VPN service allemaal gebruiken?

Aan de hand van de eisen die je gesteld hebt kun je de verschillende diensten met elkaar vergelijken en zo de beste VPN dienst voor jouw situatie uitkiezen.

Reviews en ervaring lezen

Op het internet zijn er veel reviews over de verschillende services te vinden. Daarnaast zijn er ook veel gebruikers van VPN services die hun ervaring delen op fora en andere sociale media. Aan de hand van deze ervaringen kan er vaak ook een goede keuze gemaakt worden.

Houdt wel altijd in de gaten de bepaalde reviews en ervaringen tegen betaling geplaatst kunnen worden op internet. Een ervaring van een vriend die je vertrouwt is daarom ook veel waard.

Test een gratis VPN of trial periode

Ook zijn er bepaalde diensten die een tijdelijke of beperkte versie van hun VPN service aanbieden. Zo zijn er bepaalde VPN services waar je een maand lang gratis gebruik van kunt maken. Op deze manier heb je uitgebreid de kans om erachter te komen of de dienst bij je past en aan je eisen voldoet.

Ook zijn er VPN services die een beperkte versie van hun betaalde VPN abonnement gratis aanbieden. Dan kun je denken als beperkingen in datagebruik en/of beperkingen in snelheid van de servers. Hoe dan ook kun je op deze manier wel ontdekken of je de software lekker vind werken en of de betaalde versie iets voor jou kan zijn.

Schrijf een commentaar

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *