Game toestellen

Als je playstation niet aan gaat dan zijn er een aantal dingen die je eerst kan doen om zo te kunnen vaststellen wat er misschien mis kan zijn met de playstation.
1. In de eerste plaats kan je kijken naar het netsnoer en controleren als die goed is aangesloten. Als het probleem aanhoudt, probeer dan de Playstation snoer in een ander stopcontact te plaatsen.
2. Als er geen beeld op TV komt, dan kan het zijn dat de videokabels niet goed zijn aangesloten op je televisie. Ook kun je controleren als de kabel in de juiste video-ingang is.
3. Vuil of beschadigd spel-cd: Probeer het spelen van een ander spel. Als een ander spel normaal speelt dan is er waarschijnlijk iets met de eerste schijf, deze is of beschadigd of vuil. Als er krassen zijn, kunnen ze waarschijnlijk gerepareerd worden met een cd-scratch reparatieset.
4. Vuile lens: Stof kan zich op de lens hebben verzameld, waardoor het moeilijk is om Cd’s te lezen. Je kunt proberen de lens te reinigen met een wattenstaafje en een goede lensreinigingsvloeistof.
Als de XBox niet aan gaat dan kun je een aantal dingen eerst doen om te kijken wat er aan de hand kan zijn.
1. Als je Xbox niet aangaat dan controleer je de USB-poorten aan de voorkant (2) en achter (1) van de console.
2. Slechte voeding: Als het apparaat correct is aangesloten, maar de voeding is onvoldoende.
3. Bad RF-module board: Als de voeding prima is, kan het probleem de RF-module zijn. Als deze beschadigd is dan zou je deze moeten vervangen.
4. Problemen met je moederbord: Als het je nog steeds hetzelfde probleem hebt na het controleren van de bovenstaande, dan kan het probleem aan je moederbord liggen. Het is een gemeenschappelijk probleem dat soldeerverbindingen op het moederbord kraken. Als dit het geval is, is het mogelijk om de aansluitingen te solderen.