Menu

Ergonomisch verantwoord op je laptop

De laptop wordt de laatste jaren steeds meer gebruikt. Zowel voor zakenlui en studenten als voor de gewone consument. Dit komt doordat laptops steeds beter worden en doordat iedereen constant onderweg is. Een laptop is dan de ideale oplossing om altijd je bestanden bij de hand te hebben. Steeds meer grote bedrijven gaan ook over op flexibele werkplekken, hierbij krijgt iedere werknemer een laptop naar huis en kan zo makkelijker thuiswerken en het vergroot de dynamiek in een organisatie. Helaas zitten veel mensen ergonomisch gezien vaak niet goed achter hun laptop, in dit artikel zullen wij een aantal tips geven die je kunnen helpen je houding te verbeteren.

Houding achter een laptop

Het voordeel van een laptop is de grootte ervan, doordat een laptop zo klein is kan hij gemakkelijk overal mee naartoe genomen worden. Echter is dit ergonomisch gezien ook meteen het grote nadeel. Doordat de laptop zo klein is zitten veel mensen met een gebogen rug naar hun scherm te kijken. Dit kan een probleem worden wanneer iemand de hele dag aan het werk is op een laptop. Denk daarom goed om je houding wanneer je lang op een laptop moet werken, dit voorkomt dat er verschillende klachten kunnen ontstaan.

Oplossingen

Ten eerste is het erg belangrijk dat je goed zit op een stoel, een stoel waarbij de rug niet volledig wordt ondersteund kan verschillende rugklachten veroorzaken. Zorg dat je altijd rechtop in een stoel zit in een hoek van 90 graden. Daarnaast zijn er verschillende laptophouders op de markt die je houding aanzienlijk bevorderen. Zo een laptophouder zorgt ervoor dat het scherm van je laptop een stuk hoger komt te zitten waardoor je niet meer zo erg omlaag hoeft te kijken. Wij raden het gebruikt van een laptopstandaard aan voor iedereen die lang op hun laptop aan het werk is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *