Menu

Computer

Computer problemen

Niemand vind het leuk als zijn computer stuk is, want dan zit je een paar dagen verstoken van je favoriet spelletje, brouwsen op het internet en ook je emails lezen en ontvangen. Als je een smartphone hebt valt het wellicht wel mee, maar soms zijn mensen toch wel gehecht aan hun computer dus dan zit er niks anders op dan de computer te repareren. Je kunt als je een beetje handig bent zelf ook nagaan en kijken als je de computer kan repareren, of je kan de computer reparatie laten doen door een specialist.

Hier enkele tips van probleempjes die je zelf kan oplossen

1. Verwijderen van virussen en malware: Als de computer geïnfecteerd is en niet goed werkt, instaleer een antivirus tools en laat deze de machine scannen en opschonen.
2. Trage computer: Deze kan je snel en makkelijk verhelpen door de operating system opnieuw te installeren, vooral computers die Windows draaien kunnen met deze simple her installatie weer sneller werken.
3. Bloatware: Je computer terug zetten naar de fabrieksinstellingen kan snel en gemakkelijk helpen hiertegen. Of gebruik een programma zoals PC Decrapifier deze kan de bloatware voor je verwijderen.
4. Als de computer toch nog traag is dan kun je proberen de RAM-geheugen of harde schijf te vervangen.
Als je computer dus problemen geeft zijn de bovenstaande dingen de eerste dingen die je kan checken voor je de stap overweegt naar een computer specialist. Sommige dingen van de computer zijn makkelijk te repareren en behoeven dan geen extra uitgave bij de computer specialist.