Menu

Besparen op printkosten

Wist je dat je nog tot 80% op je printkosten kunt besparen? Zo niet, dan laten we je in dit artikel zien hoe je dit kunt doen. Dit doen we aan de hand van vijf stappen.

Waarom is inkt eigenlijk zo duur?

In een onderzoek van een aantal jaar geleden kwam naar voren dat inkt de duurste vloeistof op aarde is. Inkt zou zelfs duurder dan goud zijn! Maar hoe kan dit nu eigenlijk.  Eigenlijk is het heel simpel. Fabrikanten hebben besloten om printers heel goedkoop te maken. Voor een paar tientjes heb je tegenwoordig al een printer in huis met allerlei verschillende opties. Blijkbaar kan dit helemaal niet uit en moet het geld ergens terugverdiend worden. Dit doen de slimme fabrikanten met behulp van hun inkt. Je betaald dus eigenlijk de hoofdprijs voor inkt om de printers van de fabrikanten terug te verdienen. Dit moet toch ook anders kunnen? Jazeker en dat laten we je in stap 1 zien.

Bespaar op je printkosten in een aantal simpele stappen

Stap 1: Ga op zoek naar imitatie inkt

Veel inktwebshops zagen hetzelfde probleem als de consumenten en hebben daarom juist hun webshop opgericht. Een bekende inktwebshop met imitatie inkt is https://www.alleeninkt.nl/

Stap 2: Stel je printer anders in

Bij veel printers is het mogelijk om de kwaliteit van je printjes aan te passen. Hoef je geen belangrijke documenten te printen? Dan kun je de kwaliteit prima omlaag zetten. Op deze manier bespaar je inkt.

Stap 3: Lettertype tekstverwerker

Ook door het lettertype aan te passen van je tekstverwerker kun je nog flink op printkosten besparen. Voorbeelden van duurzame lettertypes zijn Garamond en Ecofont. Voor Ecofont moet u overigens wel betalen, maar u kunt met dit lettertype wel tot 50% besparen op inkt.

Stap 4: Print niet onnodig

Soms hoef je ook helemaal niet te printen, maar kun je prima vanaf de cloud werken. Print dus niet onnodig en je zult zien dat je zowel op inkt als papierkosten kunt besparen.

Stap 5: Dubbelzijdig printen

Wil je toch printen, print dan altijd dubbelzijdig. Ook dit scheelt je aanzienlijk in papierkosten.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *